MTAB 50 vuotta

MTAB 50 vuotta

2018 on MTAB:n juhlavuosi – juhlistamme 50 toimintavuottamme alalla.

Kaikki sai alkunsa Tukholmassa vuonna 1968 herkästi rikkoutuville ja vaikeasti lastattaville tuotteille tarkoitetusta kuljetusratkaisusta. Toiminta vilkastui, ja vähitellen yrityksestä tuli merkittävä toimija museoesineiden ja herkkien tietokonelaitteiden kuljetuksessa. Ensimmäisiä asiakkaita olivat IBM ja eräs suuri museo, ja aina näiltä ajoilta lähtien nämä kaksi markkinaa ovat liittyneet läheisesti yrityksen toimintaan.


MTAB 50 vuotta
MTAB:n ja Stefan Forsin työhön kuului 1970-luvulla mm. Siemens-Eleman tuotteiden vientiä Neuvostoliittoon.
MTAB 50 vuotta
Yksi ensimmäinen omista autoista, Scania 80 Super.

Stefan Forsista tuli toimitusjohtaja ja omistaja vuonna 1981. Palvelut kehittyivät, ja MTAB:stä tuli vähitellen alan johtava toimittaja Pohjoismaissa. Yritys hankki kuorma-autoja, palkkasi henkilökuntaa ja solmi sopimuksia varastotiloista.

Palvelut perustuivat alkuperäiseen ideaan arkojen tuotteiden kuljetuksesta, mutta tarjontaa laajennettiin kuljetuksesta, käsittelystä ja varastoinnista koostuvaan asiakasläheiseen kokonaisratkaisuun.


MTAB 50 vuotta
70-luvun alussa IBM kehitti niin kutsutun suurtietokoneen, joka vaati suurta kuljetuskapasiteettia. Raskaita laitteita kuljetettiin koko Euroopan halki. MTAB kuljetti reikäkorttilävistimiä ja magneettinauhalukijoita ajalla, jolloin primaarimuisti oli ydinmuisti ja muistin koko laskettiin kilotavuissa.
MTAB 50 vuotta
Rank Xerox 860 oli markkinoiden ensimmäisiä tekstinkäsittelylaitteita (paljon ennen Microsoft Word -ohjelmaa). Loppukäyttäjä oli valmis käsittelemään laitetta vasta viikon pituisen koulutuksen jälkeen. Rank Xerox 860 oli MTAB:lle erittäin laaja toimeksianto 80-luvun alussa.

MTAB 50 vuotta
IBM:n suur- ja supertietokoneet kehittyivät voimakkaasti 1980-luvun aikana. Päivitysten tarve kasvoi nopeasti, ja koko laitekanta vaihdettiin tällöin uuteen. MTAB:lle se tiesi merkittävää markkinaa sekä Ruotsissa että kansainvälisesti.

 

MTAB 50 vuotta
Kuljetus CF Hillin ja Edvard Munchin näyttelyyn Malmön museoon vuonna 1987.
MTAB 50 vuotta
Terrakotta-armeijan kuljetus vuonna 1984. Keisarillinen armeija oli esillä Tukholman Itäaasialaisessa museossa vain kymmenen vuotta sen jälkeen kun maanviljelijä Yang kaivoi uutta kaivoa ja teki yhden 1900-luvun merkittävimmistä arkeologisista löydöistä.

Vuonna 1994 MTAB vakiinnutti toimintansa Göteborgissa ja linjasi strategiakseen tulla maanlaajuiseksi toimittajaksi. 2000-luvun alussa toiminta laajeni huomattavasti. Vuonna 2008 perustettiin Tanskan MTAB, joka siis juhlii kymmentä menestyksekästä vuotta markkinoilla vuonna 2018.

Stefan Fors luovutti toimitusjohtajuuden 30 vuoden jälkeen pojalleen Simon Forsille, joka jatkoi pohjoismaista laajentumista Norjaan ja Suomeen.

– Nykyään varsinaisten kuljetusten ulkopuolisille palveluillemme on suuri tarve. Se koskee niin asennuspalveluja ja työtä asiakkaan tiloissa kuin projektinhallintaa ja suurta teknistä osaamista edellyttäviä palveluita,

Simon Fors sanoo.
MTAB 50 vuotta
Egyptiläinen sarkofagi MTAB:n säilytyksessä.
MTAB 50 vuotta
MTAB suorittaa mekaanisia asennuksia kehittyneistä lääkinnällisistä laitteista liukuhihnoihin ja kopiokoneisiin. advanced MedTech-equipment to treadmills and copy machines.

Tekninen osaaminen, käytännön ammattitaito ja halu täyttää asiakkaan tarpeet ovat vuosien varrella johtaneet moniin innovatiivisiin ratkaisuihin.

 

MTAB 50 vuotta
Näyttelyn purkua Artipelagissa.

 

– Niin aiomme jatkaa eteenpäinkin. Markkinat ovat aina kehittyneet, ja me niiden mukana. Haluamme aina työskennellä lähellä asiakkaita ja kehittää tarjontaamme ilmenevien tarpeiden pohjalta. Katsomme nyt ylpeinä taaksepäin ja juhlimme 50-vuotista taivaltamme. Samalla tästä tulee alku tulevaisuudelle ja markkinoiden uusille ratkaisuille,

Simon Fors toteaa.