Kaikki hallinnassa, kun Sian kiertue kuljetettiin Way Out Westiin ja takaisin

image1

5 000 kg näyttämövarusteita lastataan juuri laskeutuneesta Boeing 757:stä kuorma-autoomme.

Landvetterin lentokentälle saapui yli viisi tonnia näyttämövarusteita maailmantähti Sian esiintymiseen Way Out West -festivaaleilla Göteborgissa. Tämänvuotinen festivaali sai osakseen runsaasti huomiota. Sia on yksi todella isoista poptähdistä, ja esiintyminen Way Out Westissä oli hänen ensimmäisensä Ruotsissa. Avustimme Israelista saapunutta Soundmoves UK:ta paikan päällä. Oli upeaa kuulla, että materiaali oli tullut perille lentokentälle ja että tullaus ja toimitus olivat sujuneet ongelmitta. Tunsimme heti, että tästä tulee iso juttu, sanoo Jonas Bengtsson, sales & project – air/sea, joka oli samaan aikaan Helsingissä varmistamassa, että kaikki oli valmiina Flow Festivalin vaatimaa, paljon pikkutarkempaa organisointia varten.

Varusteet lastattiin huolellisesti kuorma-autoomme Way Out Westiin kuljetettavaksi ja sen jälkeen takaisin Landvetteriin. Sitten oli aika lentää edelleen Suomeen ja kuljettaa varusteet Helsingissä järjestettävälle Flow Festivalille, jossa odotti MTAB tour logisticsin Jonas Bengtsson. Hoidimme kaiken alkaen koneen laskeutumisesta aina siihen asti, kun se oli noussut ilmaan ensin Göteborgissa ja sitten Helsingissä.

MTAB vastasi kuljetuksen maahuolinnasta. Toisin sanoen pidimme huolen siitä, että kaikki paperit olivat kunnossa ja rahti tullattiin oikein, paikalla oli oikea miehitys purkamista ja lastausta varten ja että kuorma oli varmistettu. Hoidimme siis maakuljetuksen kokonaisuudessaan, sanoo Jonas Bengtsson, sales & project – air/sea.

Molempien festivaalien kuljetusprojektit onnistuivat erittäin hyvin. Tämäntyyppisten projektien jokainen vaihe asettaa korkeat vaatimukset erityisesti koordinoinnille ja henkilökunnalle.

On vaikea kuvailla sitä tunnetta, kun kaikki on mennyt hyvin ja suunnitellusti ja seisoessaan kentällä autojen vilkkuvissa valoissa näkee lentokoneen kohoavan ilmaan ja katoavan yöhön, toteaa Jonas Bengtsson, sales & project – air/sea.