Konstbil
Styrning av temperatur och relativ luftfuktighet i våra konstbilar

Erikoisrakenteiset autot taidekuljetuksiin

Erikoisrakenteisilla autoillamme voimme käsitellä ja kuljettaa maalauksia, veistoksia, antiikkiesineitä, laatuhuonekaluja ja muita arkoja esineitä.

Niissä on ilmastointi, täysilmajousitus, GPS-valvonta, hälytysjärjestelmä jne. Joissakin autoissamme on nostettava ja laskettava katto ja erityisen suuret sivuovet, joiden ansiosta voimme lastata suurempia esineitä pystyasennossa. Lisäksi olemme rakentaneet ohjaamoon ylimääräisen istuimen kuriireille, ja yhdessä autoistamme kuriirin istuimia on kaksi.

MTAB:llä on maailman nykyaikaisimmat taidekuljetusautot

Maailman johtavat museot eivät tyydy muuhun kuin täysin varusteltuihin kuljetusvälineisiin, joiden lämpötila- ja ilmastointiolosuhteet voi säätää halutuille tasoille.

Uusissa autoissamme on runsaasti innovatiivisia teknisiä ratkaisuja. Niissä on tilaa kahdelle kuriirille ja erityisen suurikokoisille taide-esineille, sillä auton sisäkorkeus on kolme metriä – reilusti standardikokoa enemmän. Takalaitanosturin kapasiteetti on kolme tonnia ja se on epätavallisen pitkä, 2,60 metriä.

Tasainen ilmasto

Autot on rakennettu siten, että niiden sisäilmasto pysyy muuttumattomana riippumatta ulkona vallitsevasta säästä. Ilmankosteutta ja lämpötilaa voi säätää asiakkaan vaatimusten mukaisesti neljän ilmastovyöhykkeen ja viiden lämpötilaa ohjaavan termostaattianturin avulla. Ohjaamossa olevalta näytöltä kuljettaja ja kuriiri voivat seurata eri vyöhykkeiden olosuhteita. Pystymme myös etälukemaan tiedot pääkonttoristamme Brommasta käsin.

Autoissa on kaksi lämmitintä ja kaksi ilmankuivainta sekä yhdeksän kattopuhallinta, jotka kohdistavat lämpöä ja ilmaa kuormatilassa. Kattokiskojen avulla puhaltimia voi siirtää eteen ja taakse ihanteellisen kohdistuksen aikaansaamiseksi.

Parempi turvallisuus

Auton seinät on vahvistettu levyillä. MTAB on asennuttanut myös kaksinkertaisen lukkojärjestelmän, johon kuljettajalla on oma avain. Lisäksi meillä on GPS-sijaintijärjestelmä ja geofencing-järjestelmä, johon ajoarvot luetaan etukäteen. Mahdolliset poikkeamat reitiltä ilmoitetaan turvallisuusyritykselle ja tarvittaessa poliisille. Käytössä on myös tavallinen päällekarkaushälytys.

Olemme varmoja, että MTAB:n uudet autot ovat markkinoiden nykyaikaisimpia ja turvallisimpia taideautoja.

Painopiste turvallisuudessa

Autojen seinät on vahvistettu teräslevyillä, ja MTAB on asennuttanut kaksi lukkojärjestelmää, joihin kuriirilla on oma avain. Lisäksi meillä on GPS-paikannusjärjestelmä ja geofencing-järjestelmä, johon ajoreitti on merkitty etukäteen.

Mahdollisista reittipoikkeamista lähtee hälytys turvallisuusyritykselle ja tarvittaessa poliisille. Autoissa on myös tavallinen päällekarkaushälytys. Olemme varmoja, että MTAB:n uudet autot ovat markkinoiden sekä nykyaikaisimpia että turvallisimpia taidekuljetusautoja.

Nykyaikaiset autot arkojen esineiden kuljetuksiin

MTAB:llä on Ruotsin nykyaikaisin autokanta, ja autot vaihdetaan säännöllisesti entisiä nykyaikaisempiin ja ympäristöystävällisempiin malleihin.

Sekä paikallis- että linjaliikenteen kuorma-autoissamme on erikoisvarustelu, jonka ansiosta voimme kuljettaa erilaisia tuotteita pakkaamattomina. Monet automme on ovat lämpösäädeltyjä ja täysilmajousitettuja sekä varustettu erityisillä apuvälineillä, joiden ansiosta herkät tuotteenne kulkevat erittäin turvallisesti. Koska kuljettajamme lisäksi ovat hyvin kokeneita, vahinkoja sattuu todella harvoin.

Kuljettajan ja rahdin turvallisuutta ajatellen kaikissa autoissamme on GPS-valvonta, murtohälytys, päällekarkaushälytys, kaasuhälytys ja irrotettava henkilökohtainen hälytyslaite. Kuljetuksenhallinnasta pystymme valvomaan autojemme sijaintia tarkasti GPS-paikannuksen ja GSM-viestinnän avulla. Päällekarkaushälytys on kytketty kansainvälisen Securitas-turvayrityksen kautta suoraan hälytyskeskuksiin.

Ajoneuvokannan hallintojärjestelmämme toimintoja ovat esimerkiksi lokalisointi (seuranta), vyöhykehälytykset, ilmoitukset, paikannus ja ajoneuvon tiedot. Ajon aikana kuljettajalla on käytettävissään paikannus, hälytykset, henkilökohtainen päällekarkaushälytys, reittisuunnittelu, ajoaika, ilmoitustoiminnot ja integroitu, handsfree-toiminnolla varustettu GSM-puhelin.