Kiertueella ruotsin valtakunnanteatterin kanssa

MTAB:n kiertuepalveluosasto tekee yhteistyötä Ruotsin valtakunnanteatterin kanssa heidän useimmissa tuotannoissaan. MTAB:n valokuvaaja oli paikalla, kun En stjärt på himlen -tuotannon syyskiertue lähti liikkeelle Tukholmassa sijaitsevasta Ruotsin valtakunnanteatterista.

En stjärt på himlen oli jatkoa keväällä 2010 tehdylle kiertueelle, ja näytelmää esitettiin nyt lyhyemmän ajan, 28.8.–16.9.

– Tänä vuonna kävimme Piitimessä, Hudiksvallissa, Södertäljessä, Karlshamnissa, Osbyssä, Partillessa, Kungsbackassa, Varbergissä ja Enköpingissä, kertoo MTAB:n kiertuepalveluvastaava Sten Jogbäck. Jogbäck on työskennellyt erilaisissa teatteri- ja kiertuetehtävissä jo yli 30 vuoden ajan, alkaen Ruotsin valtakunnanteatterista vuonna 1978 ja sittemmin esimerkiksi Rocktåget-kiertueella 80-luvulla ja Roxetten Euroopan-kiertueella 1994–1995. Vuosien varrella Jogbäck ja hänen kollegansa Örebron nykyisestä MTAB-konttorista ovat hallinnoineet satoja teatteri- ja konserttiesityksiä Ruotsissa ja muualla Euroopassa.

Suuremmat puitteet

Kun toiminta siirtyi MTAB:n alaisuuteen, se sai paljon suuremmat puitteet ja yhteen koottua kokemusta niin näyttelytoiminnasta kuin kiertuekuljetuksistakin.

– Nyt meillä on myös laajentunut verkosto, jonka ansiosta pystymme hoitamaan kansainvälisiä kiertueita, Jogbäck toteaa.

Lavatekniset tukipalvelut

Kiertuepalvelun kuljettajilla on pitkä kokemus ja vankka osaaminen alalta. He ovat mukana esiintymislavojen kokoamisessa, osaavat käsitellä spottivaloja, teatterimukautuksia ja tarvittaessa tarjota muunkinlaista esiintymislavoihin liittyvää teknistä tukea.
– Teatteri- ja konserttijärjestelyjen kohdalla aika on hyvin merkittävä tekijä, Jogbäck kertoo. Eikä esityksen oikeassa alkamisajassa puhuta tunneista vaan minuuteista. Siksi kaikki kuljetustoimeksiannot on suunniteltava tarkasti ja varmistettava luotettavalla varapalvelulla.

Erilaisia toimeksiantoja

Kiertuepalvelu kuljettaa esimerkiksi Ruotsin valtakunnanteatterin, Dramatenin, Sveriges Dansnätin ja Riksutställningarin esityksiä. Jo vuosien ajan yhteistyökumppaneitamme ovat olleet myös Ruotsin radion sinfoniaorkesteri, Rikskonserter, Norrlannin ooppera, Skånen tanssiteatteri ja Tukholman Kuninkaallinen filharmoninen orkesteri. Lisäksi asiakkaitamme ovat tapahtuma- ja rockkonserttijärjestäjät, kuten Live Media Group ja SpundForce. Maailmanlaajuisen verkostomme kautta voimme hoitaa myös kansainvälisiä kiertueita.

Tietoa

MTAB:n suurimman konserttiauton tilavuus on 115 kuutiometriä. Sen erikoisvarustelun avulla lavasteiden ja konserttilaitteiden lastaus ja purku on helppoa ja nopeaa. Ajoneuvokantaan kuuluu useita erikoisrakenteisia suuria perävaunuja ja erilaisia kuorma-autoja, joissa kaikissa on lämmittimet.